Waarom een Time out Fonds?                                                                                                          

Kanker. Het overkomt je van de ene op de andere dag.
Opeens ben je patiënt. Angst en onzekerheid regeren.Je wereld bestaat uit ziekenhuizen, dokters en behandelingen.Alles draait om je ziekte. Natuurlijk krijg je begeleiding, maar toch merk je dat je verandert hoe sterk en positief je het gevecht ook aangaat, er zijn perioden waarin je zo moe bent, bang, onzeker en soms zelfs wanhopig. Dat doet iets met jou en je omgeving.

Annie van Velzen weet hoe dat voelt. Als borstkankerpatiënte, met de boodschap alleen palliatieve behandeling mogelijk, kent ze de emoties die bij de ziekte horen.Ze voelde na haar eerste behandelingen sterk de behoefte om weer even tot zichzelf te komen.

Zonder de spanningen die bij kanker horen.Even een paar dagen een andere omgeving, even een paar dagen niets en ze kwam als herboren terug.

Met het AvV Time Out Fonds wil ze anderen van die ervaring laten genieten. Mensen met kanker die het zich niet kunnen veroorloven om er een paar dagen tussenuit te gaan.

Dagen die zo belangrijk zijn om weer even tot je zelf te komen, even weer alles op een rijtje kunnen zetten, nieuwe krachten op te doen en vooral even kunnen genieten van wat verwennerij.

 

                                              De doelstelling                                                                   

Kankerpatiënten de mogelijkheid bieden om even wat te ontspanning.Ofwel in de vorm van een verwendag o.a. in de Toon Hermans Huizen, ofwel een paar dagen heerlijk in een hotel je laten verwennen. 
Ook andere opties zijn bespreekbaar. 
Wat het belangrijkste is dat onze gasten zich kunnen ontspannen en even kunnen ontsnappen aan de wereld die kanker heet.

Wij hopen hiermee onze gasten weer een klein duwtje in de rug te kunnen geven naar verder herstel en de terugkeer in de “maatschappij” indien mogelijk

Ook proberen voor gasten met een slechte diagnose nog wat ruimte te scheppen om met hun partner samen te zijn, zeker in een gezin met kinderen is dat heel belangrijk, een tijd om nog even samen te genieten, herinneringen op te halen en misschien zelfs zaken door te spreken.

Soms proberen we ook nog een wens in vervulling te laten gaan. 
(een voorbeeld hiervan is een concert van “de Kast” voor een gast met hersentumoren)Ik zeg met opzet “proberen”, het lukt niet altijd..

                                      Hoe bereiken we dit                   

Met andere woorden hoe financieren wij dit.

Wij maken sieraden. Wij zijn begonnen met simpele armbandenvan glaskralen met bedeltjes eraan.

Op het ogenblik hebben wij een heel scala aan sieraden en aanverwante artikelen.
Om maar iets te noemen: telefoonhangertjes, boekenleggers, sleutel/ tashangers, bedelarmbandjes armbanden en kettingen van glasparels en zelfs van zoetwater parels.
Alles voorzien van o.a. onze TOF bedel in de vorm van een ster.

Waar worden ze verkocht ?  Zie daarvoor onze  verkoopadressen.